Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w galarecie
Kroki postępowania
Płyn doprawić mieloną kozieradką, sporą ilością pieprzu oraz granulowanego czosnku. Pozostawić do przestygnięcia.
golonka wieprzowa | bez skóry i kości 1 kg |
marchew | 2 duże |
seler naciowy | 3-4 łodygi |
jajko ugotowane na twardo | 3-4 |
Ziele angielskie całe Prymat | 5-6 kulek |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 |
przyprawa uniwersalna | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
kozieradka | mielona do smaku |
Czosnek suszony Prymat | do smaku |
lubczyk świeży | do smaku |
Żelatyna wieprzowa Prymat | odpowiednio do ilości wywaru |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: