Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka pod skorupką słodko-ostrą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

golonka wieprzowa 1 duża
por 1 szt
marchew 2 duże
seler 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilka ziarenek
ziele angielskie kilka ziarenek
sól do smaku
majeranek

kołderka

miód 2 łyżki
musztarda dijon 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: golonka pod skorupką słodko-ostrą

Kroki postępowania

1
golonkę myję i opalam nad gazem
do garnka wlewam wodę dodaję ziele ,pieprz,liść,
Krok 1 - golonka pod skorupką słodko-ostrą foto
2
oraz warzywa( por,seler i marchew) solę około 1 łyżka i gotuję ,nie podaję czasu bowiem trzeba zaglądać nie ma być twarda ale też i nie za miękka
Krok 2 - golonka pod skorupką słodko-ostrą foto
3
sos:
do miseczki wlewam miód ,dodaję musztardę oraz sok z cytryny i oliwę
Krok 3 - golonka pod skorupką słodko-ostrą foto
4
do naczynia żaroodpornego przekładam golonkę oraz marchewkę
posypuję majerankiem
smaruję golonkę sosem
Krok 4 - golonka pod skorupką słodko-ostrą foto
5
piekę około 1 godz, pod przykryciem ,następne pół bez przykrycia żeby skórka była chrupiąca i ładnie się zarumieniła
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!
Krok 5 - golonka pod skorupką słodko-ostrą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.12.2014 11:03
wspaniale przyrządzona golonka :-)
berys18 03.12.2014 08:47
piękna ta golonka
IKrakowianka 02.12.2014 22:02
super danie!
cukiereczek 02.12.2014 17:26
dawno nie jadłam golonki a Ta wygląda apetycznie
w mojej kuchni 02.12.2014 16:07
smacznie podana golonka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak