Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka po bawarsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 duże
smalec 3 łyżki
cebula 1 mała
ziemniak 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kapusta kiszona 75 dag
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka po bawarsku

skórę golonki lekko nacinamy w kratkę i obgotujemy je ok. 15 minut wyjmujemy osączamy nacieramy solą i pieprzem i układamy na kratkę w mocno nagrzanym piekarniku pieczemy 2 godziny często obracając drobno pokrojone jabłka i cebulę podsmażą na smalcu dodajemy kapustę i liść sól pieprz i dusimy pod koniec dodajemy starty ziemniaki kapustę wykładamy na półmisek na niej kładziemy upieczone golonki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 18:10
pyszna goloneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak