Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona w rękawie

5.0
(50)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
seler kawałek
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona w rękawie

Kroki postępowania

1

Golonki umyć i oczyścić. Warzywa obrać i pokroić.

Krok 1 - Golonka pieczona w rękawie foto
2

Wszystko przełożyć do rękawa i obsypać przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 2 - Golonka pieczona w rękawie foto
3

Piec przez około 2 godziny.

Krok 3 - Golonka pieczona w rękawie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 14.02.2014 07:47
pyszna goloneczka
fotoviderek 04.05.2013 08:02
Uwielbiam taką golonkę :)
Hanna5 21.07.2012 17:52
ale zachęcająco wygląda :)
maciek 02.08.2023 20:07
za to ty nie
gosia47-47 21.07.2012 17:12
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak