Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona w piwie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
piwo jasne 200 ml
włoszczyzna
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
rozmaryn świeży
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona w piwie

Golonki opalić nad gazem, oczyścić i umyć umieścić w garnku,zalać wodą. Włoszczyznę oczyścić i dodać do golonki dodać kostki rosołowe. Gotować w szybkowarze ok 30 min (w zwykły garnku ok 1 godz. Ugotowane glonki przestudzić. Olej wymieszać z przyprawami i dokładnie natrzeć nimi golonki. Odstawić na ok 40 min. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez godzinę, obracając i podlewając co 10 min piwem. Pod koniec pieczenia przełączyć piekarnik na funkcję grilla aby skórka była chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pobitegarybarbary 14.09.2016 13:48
Golonki nie lubię, ale mój małżonek na pewno byłby bardzo zadowolony, gdybym zaserwowała mu takie właśnie danie.
Mniam 14.09.2016 10:50
Wygląda bardzo apetycznie :)
AZgotuj 14.09.2016 10:36
Pięknie wypieczona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak