Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka pieczona w piwie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar

golonka wieprzowa 2 szt
bulion warzywny 1 l
piwo 1 szkl
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól 1 łyżeczka

do pieczenia

piwo 1 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: golonka pieczona w piwie

Golonkę zalewamy bulionem i dodajemy pozostałe składniki. Gotujemy pod przykryciem około 1,5 godziny.
Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy przyprawami. Zalewamy piwem i wywarem do połowy golonek. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1,5 godziny a następnie 10 minut bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.09.2016 22:03
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak