Golonka \"na słodko\"

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 sztuka
  • jabłka

    1/2 kg
  • świeży sok z jabłek

    1/2 litra
  • musztarda

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • pieprz w kulkach

    5 ziaren
  • Goździki całe Prymat

    10 sztuk
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę ponacinać w kratkę, natrzeć solą. Musztardę wymieszaj z olejem, posmaruj mięso, powbijaj goździki oraz ziarnka pieprzu, dodaj liście i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piec 1,5 godziny.
Na patelni stop cukier, dodaj jabłka pokrojone w plastry, podlej sokiem jabłkowym. Duś kilka minut, oblej sosem mięso, duś kolejne 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 19.11.2011 10:43
smaczna
Iwona51 19.11.2011 09:46
super
Emilia22 19.11.2011 08:55
fajny przepis
novita26 19.11.2011 07:44
mnaim mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat