Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka na rauszu

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
cebula 4 średnie
czosnek 4 duże ząbki
miód 4 łyżki
sos sojowy 1/2 szkl
wódka 1/3 szkl
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Porada

Pozostały sos można użyć jako bazę do sosu pieczeniowego. Golonkę można także dopiec na grillu.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka na rauszu

Golonki umyć, włożyć do rondla, zalać wodą, tak aby były przykryte. Zagotować, odszumować, gotować na dużym ogniu ok. 20 minut. Następnie odlać połowę płynu.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać sos sojowy, wódkę , miód i przyprawy, wymieszać. Dodać do golonek.
Gotować na malutkim ogniu przez dwie i pół godziny, co pół godziny odwracać. Piekarnik nagrzać do 190 *C, nastawić na funkcję grilla. Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec przez pół godziny, aż się skórka zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.05.2017 21:56
Coś dla mojego męża :)
Bożena Matuszczyk 05.03.2017 18:48
Ale smakowita goloneczka.;)
Margo1 18.02.2017 11:51
Wygląda rewelacyjnie
Ela15 10.02.2017 10:53
wygląda wspaniale
Renataj 29.01.2017 19:37
Apetyczny kolor, pyszne mięsko, super kolacja.
Krzysztof15 29.01.2017 19:22
bardzo pyszna
bertpvd 29.01.2017 18:12
super przepis
Marta1986 29.01.2017 17:44
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak