Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka na kapuście

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Soczysta golonka na kapuście, to aromatyczne danie! Dzięki pysznej marynacie jest pełne smaku! Idealnie nada się na obiad, podana w towarzystwie kiszonej kapusty. 

Składniki:

golonka wieprzowa
woda
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cebula 1
marynata
olej roślinny
sól do smaku
ocet winny czerwony 2-3 łyżki
majeranek

Porada

Pyszna z piwem!

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka na kapuście

Kroki postępowania

1

Golonkę zalewamy wodą, dodajemy obraną cebulę pokrojoną na pół, listki oraz ziele. Gotujemy ok. 2 godziny na małym ogniu.

Krok 1 - Golonka na kapuście foto
2
Olej czosnkowo-bazyliowy( ok.1/3 szkl.) mieszamy z solą.
Krok 2 - Golonka na kapuście foto
3
Dolewamy octu pomidorowego .Mieszamy razem.
Krok 3 - Golonka na kapuście foto
4
Ugotowaną golonkę studzimy w wodzie w której się gotowała.Przekładamy z cebulką do formy , kroimy ją w kratkę.
Krok 4 - Golonka na kapuście foto
5
Polewamy marynatą.
Krok 5 - Golonka na kapuście foto
6
Posypujemy solą i majerankiem.Pieczemy około 1-1 1/2 godziny w 180 C.Podajemy z kwaszoną kapustą.
Krok 6 - Golonka na kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 30.04.2015 13:21
Konkretne jedzonko , pycha.
Bernadeta1 29.04.2015 15:11
konkretne i smaczne jedzonko
Barbara777 29.04.2015 10:11
smaczne jedzenie
Krzysztof15 29.04.2015 10:02
bardzo lubie
luna76 29.04.2015 07:07
pysznie zaprezentowałaś to danie :)
gosia1988 28.04.2015 20:58
pysznie wygląda
Janina 28.04.2015 19:54
Pyszności, bardzo lubię takie jedzonko
Kasnaj 28.04.2015 18:51
to coś dla mojego mężusia ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak