Golonka na kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

  • woda

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • cebula

    1
  • marynata

  • olej roślinny

  • sól do smaku

  • ocet winny czerwony

    2-3 łyżki
  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Golonka na kapuście foto
Golonkę zalewamy wodą , dodajemy obraną cebulę pokrojoną na pół , listki oraz ziele.Gotujemy ok. 2 godziny na małym ogniu.
Krok 2 - Golonka na kapuście foto
Olej czosnkowo-bazyliowy( ok.1/3 szkl.) mieszamy z solą.
Krok 3 - Golonka na kapuście foto
Dolewamy octu pomidorowego .Mieszamy razem.
Krok 4 - Golonka na kapuście foto
Ugotowaną golonkę studzimy w wodzie w której się gotowała.Przekładamy z cebulką do formy , kroimy ją w kratkę.
Krok 5 - Golonka na kapuście foto
Polewamy marynatą.
Krok 6 - Golonka na kapuście foto
Posypujemy solą i majerankiem.Pieczemy około 1-1 1/2 godziny w 180 C.Podajemy z kwaszoną kapustą.
Smaczna_B
Pyszna z piwem!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna5 30.04.2015 13:21
Konkretne jedzonko , pycha.
Bernadeta1 29.04.2015 15:11
konkretne i smaczne jedzonko
Barbara777 29.04.2015 10:11
smaczne jedzenie
Krzysztof15 29.04.2015 10:02
bardzo lubie
luna76 29.04.2015 07:07
pysznie zaprezentowałaś to danie :)
gosia1988 28.04.2015 20:58
pysznie wygląda
Janina 28.04.2015 19:54
Pyszności, bardzo lubię takie jedzonko
Kasnaj 28.04.2015 18:51
to coś dla mojego mężusia ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat