Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOLONKA INDYCZA MARYNOWANA W NATCE PIETRUSZKI I SŁONECZNIKU

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki 1/2 pęczka
ziarna słonecznika 20 g
tabasco 2 łyżki
masło 50 g
sól i pieprz do smaku
ocet 2 łyżki
indyk 500 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: GOLONKA INDYCZA MARYNOWANA W NATCE PIETRUSZKI I SŁONECZNIKU

Golonkę dokładnie oczyszczamy, opalamy, myjemy i osuszamy.
Natkę pietruszki, słonecznik, tabasco i ocet razem blendujemy. (Jeśli nie mamy blendera dokładnie siekamy natkę i słonecznik, i mieszamy razem z pozostałymi składnikami). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, i dokładnie smarujemy w każdym miejscu golonką marynatą. Zostawiamy ją w lodówce na kilka godzin ( najlepiej na całą noc).
Wkładamy w rękaw do pieczenia, dodajemy masło i pieczemy w ok. 1,5 h w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika zlewamy sos z pieczenia i redukujemy aż zgęstnieje. Polewamy nim golonkę na talerzu i rozkoszujemy się smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.06.2013 21:13
na pewno jest pyszna z takiej marynaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak