Golonka czosnkowo-lubczykowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 szt
  • czosnek

    1/2 główki
  • lubczyk świeży

    kilka listków
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę nakłuwamy i w nacięcia wciskamy plasterki czosnku. Resztę czosnku rozcieramy z lubczykiem, doprawiamy i smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia. Golonkę przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy wodą, przykrywamy i pieczemy około 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia odkrywamy, żeby golonka się zrumieniła. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 16.09.2015 21:18
cudownie wygląda :)
mirosława4 16.09.2015 20:50
miało być taką
mirosława4 16.09.2015 20:50
zjadłabym taka goloneczkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat