Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka czosnkowo-lubczykowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
czosnek 1/2 główki
lubczyk świeży kilka listków
sól 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka czosnkowo-lubczykowa

Golonkę nakłuwamy i w nacięcia wciskamy plasterki czosnku. Resztę czosnku rozcieramy z lubczykiem, doprawiamy i smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia. Golonkę przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy wodą, przykrywamy i pieczemy około 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia odkrywamy, żeby golonka się zrumieniła. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 16.09.2015 21:18
cudownie wygląda :)
mirosława4 16.09.2015 20:50
miało być taką
mirosława4 16.09.2015 20:50
zjadłabym taka goloneczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak