Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goloneczki indycze w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
marchew 3 szt.
cebula 3 szt.
czosnek 2 ząbki
masło 100 g
sól
pieprz
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa do potraw
olej 4 łyżki
indyk 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Goloneczki indycze w warzywach

Goloneczki umyć,natrzeć solą,zmiażdżonym czosnkiem,posypać pieprzem,papryką oraz przyprawą do indyka.Wstawić do lodówki na 3 godziny.Oczyszczoną marchew pokroić w talarki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić marchew i smażyć 15 minut.Następnie dodać pokrojone w grubą kostkę paprykę z cebulą,doprawić jarzynką i pieprzem,przykryć i dusić na wolnym ogniu 10 minut.Do rondla wlać olej,włożyć golonki,przykryć i wstawić do piekarnika.Piec w temp.180 stopni C.Kiedy mięso będzie już miękkie dodać podsmażone warzywa i dusić jeszcze przez chwilę.Podawać z ziemniakami,ryżem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 14.05.2012 18:06
Coś pysznego:)
Misiek1 12.03.2011 20:17
Oj bardzo apetyczne... Zaostrzył mi się apetyt:)
Henryka2 10.03.2011 14:43
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak