Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goloneczka w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat 5 łyżek
piwo 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Goloneczka w piwie

Golonkę gotujemy z zielem angielskim, liściem laurowym i łyżką soli do miękkości. Następnie wyjmujemy golonkę do naczynia żaroodpornego i nacieramy ziołami prowansalskimi i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wlewamy piwo. Wstawiamy golonkę do piekarnika na 30 min. w 180 st. W trakcie pieczenia polewamy mięso zalanym piwem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 08.07.2014 12:12
pyszności :)
erym 07.07.2014 15:40
piwo, golonka i mecz i chlop ma raj :)
Andysz 04.09.2013 12:24
mniam mniam ;))
wlicka 04.09.2013 12:20
pyyyyycha!;)
Anna169Hosz 23.07.2013 15:14
Goloneczka pierwsza klasa!
Betka 28.06.2013 11:26
mmm rewelacja!!!
Alex_M 23.06.2013 15:03
super goloneczka
Olga_SK 22.04.2013 09:57
jak jest golonka w domu to święto - rzadko się robi, a to takie pyszności :)
SmakolykiJoanny 22.04.2013 09:50
Dawno nie robiłam golonki zapiekanej :) Twoja mnie zachęciła do zrobienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak