EWI

Goloneczka w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    5 łyżek
  • piwo

    1 szkl.
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie

    5 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę gotujemy z zielem angielskim, liściem laurowym i łyżką soli do miękkości. Następnie wyjmujemy golonkę do naczynia żaroodpornego i nacieramy ziołami prowansalskimi i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wlewamy piwo. Wstawiamy golonkę do piekarnika na 30 min. w 180 st. W trakcie pieczenia polewamy mięso zalanym piwem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 08.07.2014 12:12
pyszności :)
erym 07.07.2014 15:40
piwo, golonka i mecz i chlop ma raj :)
Andysz 04.09.2013 12:24
mniam mniam ;))
wlicka 04.09.2013 12:20
pyyyyycha!;)
Anna169Hosz 23.07.2013 15:14
Goloneczka pierwsza klasa!
Betka 28.06.2013 11:26
mmm rewelacja!!!
Alex_M 23.06.2013 15:03
super goloneczka
Olga_SK 22.04.2013 09:57
jak jest golonka w domu to święto - rzadko się robi, a to takie pyszności :)
SmakolykiJoanny 22.04.2013 09:50
Dawno nie robiłam golonki zapiekanej :) Twoja mnie zachęciła do zrobienia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat