Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbkowe kotleciki z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
mięso mielone 200 g
cebula 1 szt
kapusta sparzona 3 łyżki
koperek 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbkowe kotleciki z patelni

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy z wody i studzimy. W międzyczasie na patelni smażymy cebule, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy pieprzem i solą. Całość smażymy 3 minuty, co chwilę mieszając. Gotowe mięso przekładamy do miseczki z ryżem. Posypujemy koperkiem i mieszamy.
Krok 1 - Gołąbkowe kotleciki z patelni  foto
2
Dodajemy drobno pokrojoną i sparzoną kapustę (ja miałam zamrożoną porcję, więc tylko wyjęłam ją z zamrażarki).
Krok 2 - Gołąbkowe kotleciki z patelni  foto
3
Ponownie całość dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Gołąbkowe kotleciki z patelni  foto
4
W zwilżonych dłoniach formujemy małe kotleciki.
Krok 4 - Gołąbkowe kotleciki z patelni  foto
5
Obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 5 - Gołąbkowe kotleciki z patelni  foto
6
Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Gołąbkowe kotleciki z patelni  foto
7
Podajemy na gorąco w towarzystwie ulubionego sosu.
Krok 7 - Gołąbkowe kotleciki z patelni  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak