Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki ze szpinakiem mięsem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska szt
mięso mielone 10 dag
cebula szt
szpinak 40 dag
masło trochę
ryż torebka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki ze szpinakiem mięsem i ryżem

Kroki postępowania

1
mięso mielone podsmaż z cebulą,ryż ugotuj na sypko a szpinak rozmroź i podduś do miękkości na maśle.
Krok 1 - gołąbki ze szpinakiem mięsem i ryżem foto
2
wymieszaj ryż,szpinak oraz mięso.dopraw masę do smaku,nałóż farsz na liście kapusty i zwijaj gołąbki.
Krok 2 - gołąbki ze szpinakiem mięsem i ryżem foto
3
ułóż je w piekarniku piecz w 170 st do miękkości.gotowe polej sosem
Krok 3 - gołąbki ze szpinakiem mięsem i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak