gołąbki z wołowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • kapusta biała

    główka
  • jajko

    szt
  • natka pietruszki

    troche
  • kukurydza

    puszka
  • wołowina

    1/2 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapuste oczyść i gotuj w osolonej wodzie,następnie podziel ją na liście a najgrubszy biały trzon na liściach odetnij.mięso wołowe zmiel i podsmaż na tłuszczu z posiekaną cebulką,dodaj do niego posiekaną drobno natkę pietruszki a na samym końcu odsączoną z zalewy kukurydzę.dopraw do smaku solą i pieprzem.jajko ugotuj na twardo,pokrój w kostkę i wymieszaj z farszem który nakładaj na liście kapusty i zwijaj gołabki.gołąbki ułóz w naczyniu żaroodpornym i zapiecz

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 20.04.2012 12:47
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat