Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z włoskiej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
ryż 200 g
karkówka 600 g
koperek pęczek
cebula 2
smalec 2 łyżki
bulion warzywny 1 l
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z włoskiej kapusty

Kapustę sparzyłem w osolonym wrzątku. Ryż ugotowałem al dente ,bez soli. Mięso zmieliłem i dodałem do ostudzonego ryżu. Cebulę pokroiłem w kostkę ,zeszkliłem na rozgrzanym smalcu. Dodałem do całości. Wymieszałem razem z posiekanym koperkiem i do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Liście kapusty oddzieliłem ,na każdy ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.09.2014 17:30
gołąbki lubię bardzo, w każdym wydaniu
Marta Ryżek-Kalkowska 08.09.2014 22:30
PYYYYYYYYSZNOŚCI ;)
IKrakowianka 08.09.2014 21:16
wyglądają rewelacyjnie
halina17 08.09.2014 20:24
Bardzo lubię gołąbki z włoskiej kapusty.
Aleksandra/Olcia 08.09.2014 19:21
z włoskiej lubię najmniej, ale wyglądają apetycznie
IlonaAlbertos 08.09.2014 19:03
Smakowicie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak