Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z sosem pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1
pieczarki 250 gram
ryż 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
kapusta biała 1
koncentrat pomidorowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z sosem pomidorowym

Mięso mielone podsmaż z posiekaną cebulą. W osobnym naczyniu podsmaż obrane i pokrojone pieczarki. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu. Mięso mielone wymieszaj z pieczarkami i ryżem, posól i popieprz do smaku.
Rozdziel liście białej kapusty i ugotuj w osolonej wodzie. W ugotowane liście zawiń farsz. Gołąbki duś w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu i koncentratu pomidorowego około 60 minut. Danie podawaj polane sosem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 02.08.2011 12:55
super
aguus 26.02.2011 08:30
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak