Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z sałaty nadziewane kaszą gryczaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 główka
kasza gryczana 0,5 kg
pieczarki 1 kg
pomidory w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z sałaty nadziewane kaszą gryczaną

Liście sałaty blanszujemy i wysuszamy na ręcznikach papierowych. Kaszę gotujemy do miękkości, pieczarki drobno kroimy. Cebulkę smażymy na złoto i dodajemy pieczarki i smażymy. Dodajemy do kaszy i mocno przyprawiamy solą, pieprzem. Wykładamy farsz na liście i zwijamy. Sos pomidorowy - puszkę pomidorów podgrzewamy w rondelku, przyprawiamy odrobiną ostrej czerwonej papryki, solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 13.08.2014 09:38
Warto spróbować :-)
halina17 06.08.2014 21:58
Dobry pomysł.
barbara11561 06.08.2014 21:41
z sałatą jeszcze nie robiłam gołąbków,ale z kapustą pekińską tak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak