Gołąbki z sałaty nadziewane kaszą gryczaną

Gołąbki z sałaty nadziewane kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 główka
  • kasza gryczana

    0,5 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • pomidory w puszce

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty blanszujemy i wysuszamy na ręcznikach papierowych. Kaszę gotujemy do miękkości, pieczarki drobno kroimy. Cebulkę smażymy na złoto i dodajemy pieczarki i smażymy. Dodajemy do kaszy i mocno przyprawiamy solą, pieprzem. Wykładamy farsz na liście i zwijamy. Sos pomidorowy - puszkę pomidorów podgrzewamy w rondelku, przyprawiamy odrobiną ostrej czerwonej papryki, solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

13.08.2014 09:38
Warto spróbować :-)

halina17

06.08.2014 21:58
Dobry pomysł.

barbara11561

06.08.2014 21:41
z sałatą jeszcze nie robiłam gołąbków,ale z kapustą pekińską tak:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat