Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z ryżu i mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty 1 1kg
ryż 100g
chude mięso 500g
sól
koncentrat pomidorowy 100g
cebula podsmażona 100g
mąka pszenna 30g
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z ryżu i mięsa

Kapustę umyć wykrajać głąb i obgotować w wodzie zdejmując widelcem pojedyncze liście kapusty.Umyte mięso przepościć przez maszynkę wraz z usmażoną cebula ,dodać umyty ryz ,sól ,pieprz do smaku.Wymieszać.Tak gotowym farszem zawinąć w liście kapusty,włożyć do garnka,podlać wodą ,włożyć kostki bulionowe,udusić pod przykryciem.Gdy gołąbki będą miękkie zrobić sos zagęszczając maka rozmieszana z koncentratem pomidorowym i wodą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grzegorzb80 25.03.2013 18:24
to nie moje zdjęcie żadnych zdjęć niedołączaniem ktoś zrobił gołąbek z ketchupem
eliza135 30.12.2012 16:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak