Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kapusta 6 liści
ryż brązowy 50 g
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewka 3 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, przekładamy do miseczki. Jedno jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ryżu. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Wbijamy surowe jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką foto
2
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników
Krok 2 - Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką foto
3
Uzyskany farsz zawijamy w liście kapusty, układamy w garnku,
Krok 3 - Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką foto
4
Gołąbki podlewamy wodą i gotujemy około 40 minut. Podajemy na ciepło.
Krok 4 - Gołąbki z ryżem, jajkiem i rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 10.02.2014 11:00
Wyglądają smacznie i lekko.Na pewno skorzystam z przepisu :-)
gibli 06.02.2014 22:50
smacznie i ciekawie:)
Jastinka 04.02.2014 12:11
świetny przepis
Zdzisław 04.02.2014 08:10
smaczne danie podano
aisoglam 04.02.2014 07:55
Pychoteczka:)
fotoviderek 04.02.2014 07:14
Ciekawy smak gołąbków :)
Konczi 03.02.2014 20:41
Polecam do wypróbowania :) były smaczne i świetnie nadają się na dietę :))
Mniam 03.02.2014 19:46
Super gołąbki, idealne danie bezmięsne. Lubię mięsko, ale ten przepis mi się podoba.
Czyki 03.02.2014 19:45
Muszę koniecznie spróbować:)ciekawe połączenie:)
Kasnaj 03.02.2014 19:42
interesujące połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak