Gołąbki z ryżem i suszonymi grzybami

Gołąbki z ryżem i suszonymi grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • ryż

    1 szkl
  • woda

    1,5 szkl
  • grzyby suszone

    2 garści
  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalewamy wodą w garnku, lekko solimy i gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie całą wodę. Grzyby suszone odmoczone gotujemy przez kilkanaście minut i odcedzamy. Wywar zostawiamy.

Grzyby kroimy drobno i przesmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę na oleju, dodajemy do ryżu. doprawiamy solą i pieprzem. Liście włoskiej kapusty sparzamy wodą.

Faszerujemy ryżem z grzybami, zawijamy i układamy w naczyniu. Zalewamy grzybowym wywarem, uzupełniając w miarę potrzeb bulionem warzywnym, lekko doprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

10.02.2017 08:54
fajne golabki

foczka-ks

01.02.2017 12:31
ładnie wygląda danie

Wafelek2601

31.01.2017 12:03
Bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat