Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 2 torebki
cebula 1 szt
pieczarki 250 dag
olej 3-4 łyżki
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
bulion 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i pieczarkami

Z kapusty usuwamy głąb i po zaparzeniu w garnku, zdejmujemy stopniowo liście. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę, oczyszczone pieczarki i podsmażamy, doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy do ryżu, w miarę potrzeb doprawiamy do smaku i wbijamy 1-2 jajka. Dokładnie mieszamy i nadziewamy liście, dokładnie je zwijając.

Układamy w garnku i zalewamy bulionem. Gotujemy ok 30 min pod przykryciem, aż liście odpowiednio zmiękną.

Do bulionu można też dodać koncentrat pomidorowy i zasmażkę, by powstał sos pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.01.2017 20:03
mniam mniam, ale pyszności
Ela15 11.01.2017 13:48
pyszne golabki
Edita 10.01.2017 14:54
GOŁABKI PYCHA
jan_mag 03.01.2017 11:35
Bardzo lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak