Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 18 liści
ryż 30 dag
pieczarki 55 dag
cebula biała 1 duża
olej
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, podduszamy na oleju z odrobiną soli
Krok 1 - Gołąbki z ryżem i pieczarkami foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na złoto na oleju
Krok 2 - Gołąbki z ryżem i pieczarkami foto
3
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wszystko przekładamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Gołąbki z ryżem i pieczarkami foto
4
Całość dokładnie mieszamy
Krok 4 - Gołąbki z ryżem i pieczarkami foto
5
W liście kapusty zawijamy farsz, garnek wyścielamy liśćmi (pozostałymi) układamy w garnku gołąbki, doprawiamy Kucharkiem,
Krok 5 - Gołąbki z ryżem i pieczarkami foto
6
Gołąbki podlewamy wodą i gotujemy przez około 90 minut pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Krok 6 - Gołąbki z ryżem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 10.03.2014 12:53
Fajne są z pieczarkami :-)
gibli 22.02.2014 09:41
smaczne gołąbeczki)
marcia7 20.02.2014 20:08
fajna wersja
Krzysztof15 20.02.2014 17:59
pyszne gołabki
Rysia 20.02.2014 17:44
Smaczne gołąbki.
Czyki 20.02.2014 17:39
Znakomite takie gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak