Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i mortadelą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
mortadela 1/2 kg
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 2 sztuki
bulion drobiowy 2 szklanki
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i mortadelą

ryz ugotować al dente w osolonej wodzie,mortadele pokroić w kostke

ostudzony ryz wymieszac z przyprawami,mortadela i jajkami

kapuste obrac z liści liście sparzyć

zwijać farsz w liście kapusty

ulożyć gołabki w brytfance,podlać bulionem i dusić godzine

podawac z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 21.07.2013 12:33
ciekawe połączenie:)
gosia1988 17.07.2013 13:54
takich jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować
halina17 17.07.2013 12:52
Nie robię gołąbków z wędlinami zawsze z mielonym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak