Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt.
wieprzowina 45 dag
cebula 2 szt
ryż 1|2 szkl.
jajko 2 szt.
sok pomidorowego 1 puszka
czosnek 1 ząbek
tymianek do smaku
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i mięsem

Liście kapusty sparzyć wrzątkiem,odsączyć,osuszyć,odłożyć.Wmisce wymieszać mielone ,wieprzowe,posiekaną cebulę ryż i jajka.Dodać ząbek czosnku,wsypać tymianek,majeranek,sól,pieprz.Bardzo dokładnie wymieszać,aż masa uzyska odpowiednią konsystencję,stanie się puszysta..Na przygotowanych liściach kapusty układać nadzienie,brzegi liści założyć do środka i zwinąć w rulon.Spiąć wykałaczką.Do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem wlać sok pomidorowy,ułożyć obok siebie gołąbki.Naczynie postawić na palniku kuchenki,doprowadzić sok pomidorowy do wrzenia.Naczynie przykryć,wstawić do piekarnika,zapiekać gołąbki w temperaturze 190 przez ok 50 do 60 min.W trakcie polewać sokiem pomidorowym.Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 03.10.2011 09:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak