Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pomidorowym nadzieniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

kapusta włoska 1 szt
karkówka wieprzowa 300 g (mielona)
olej 1 łyżka

Sos

olej 2 łyżki
cebula 1 duża
passata pomidorowa 250 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Dodatkowo

ryż 250 g
bulion warzywny 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pomidorowym nadzieniem

Na oleju (1 łyżka) podsmażamy mięso, tak aby było „sypkie”.

Na drugiej patelni rozgrzewamy olej (2 łyżki), podsmażamy cebulę, dodajemy passatę, koncentrat pomidorowy, bazylię i dusimy 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Ryż gotujemy na sypko.

Kapustę sparzamy, oddzielamy liście, studzimy i usuwamy zgrubiałe części (nerwy). Na każdy liść kładziemy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy bulionem warzywnym i zapiekamy 50 min w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 09.08.2016 14:58
Mniam, pysznie wyglądają :)
Edith85 09.08.2016 09:17
Smakowite gołąbeczki
Babeczka35 09.08.2016 07:10
Porywam jednego gołąbka.
Franciszek 09.08.2016 00:48
dobry obiad
norweska20 08.08.2016 23:41
bardzo lubię
kd045 08.08.2016 23:38
uwielbiam ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak