Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą Zub3r'a

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
mięso mielone 1/2 kg
cebula 1
pieczarki 30 dag
kasza gryczana 10 dag
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
kostka rosołowa
olej

Porada

Można podawać posypaną natką pietruszki lub z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą Zub3r'a

Kapustę parzymy aby liście dobrze się zwijały. Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pokrojone pieczarki i czosnek. Całość smażymy do miękkości. Dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy ugotowaną w osolonej wodzie kaszę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i słodko i dokładnie mieszamy. Porcje farszu nakładamy na liście i zwijamy w gołąbki. Układamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową i 2-3 liście laurowe. Gotujemy około 30 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.05.2014 23:20
uwielbiam gołąbki w każdym wydaniu
Kejti 30.04.2014 16:01
Fajne gołąbki :-)
Cranberry 22.04.2014 09:38
pyszne gołąbki
adelajda 21.04.2014 16:12
Bardzo lubię takie z kaszą gryczaną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak