Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami bez zawijania

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe ok. 500 gram
mięso mielone drobiowe 200 gram
cebula biała 2 szt.
pieczarki 4 szt. ( duże)
kasza manna 1/2 szkl.
jaja 2 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ryż 2 torebki
masło 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
mąka 1/2 szkl.
olej do smażenia
bulion warzywny 1.5 l.
kapusta włoska 1/2 główki

Porada

Z bulionu, który zostanie można zrobić sos pieczarkowy lub pomidorowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami bez zawijania

Kroki postępowania

1
Mięso mielone umieścic w misce. Dodać sól, pieprz i przyprawę uniwersalną.
Krok 1 - Gołąbki z pieczarkami bez zawijania foto
2
Kapustę poszatkować.
Krok 2 - Gołąbki z pieczarkami bez zawijania foto
3
Kapustę i mięso umieścic w dużej misce. Dodać jaja.
Krok 3 - Gołąbki z pieczarkami bez zawijania foto
4
Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w kosteczkę a pieczarki w plastry. W rondelku rozgrzać olej. Dodać cebulę oraz masło. Smażyć na małym ogniu, aż się zeszkli. Dodać pieczarki. Gdy pieczarki skurczą się. Dodać je do mięsa i kapusty.
Dokładnie wszystko wymieszać ugniatając. Dodać ryż kaszę mannę i ponownie wymieszać.
Krok 4 - Gołąbki z pieczarkami bez zawijania foto
5
Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie podłużne kotleciki, które obtaczamy w mące, a następnie umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na złoto po obu stronach. Przekładamy do dużego garnka.
Krok 5 - Gołąbki z pieczarkami bez zawijania foto
6
Do garnka z gołąbkami wlewamy bulion. Wstawiamy na duży gaz, aż zacznie bulion bulgotać, wtedy zmniejszamy gaz i gotujemy około 1 h i 20 min.
Krok 6 - Gołąbki z pieczarkami bez zawijania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 18.05.2015 10:10
pyszności!
monika141 18.05.2015 08:07
pyszny obiadek
misia53 17.05.2015 23:07
smaczny obiad?
Jadwiga/Jaga85 17.05.2015 20:07
Pyszne danie
Kuchnia Marty 17.05.2015 19:25
Uwielbiam takie dania! A Twoje gołąbki wyglądają bardzo aperycznie
Pani Domu 17.05.2015 18:53
przepyszny obiadek
dollce 17.05.2015 18:51
wyglądają smakowicie
kloruś 17.05.2015 18:01
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak