Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z parowara...

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
ryż ugotowany 4 szklanki
jajko 2 sztuki
przyprawy - w opisie
koperek 2 pęczki
Kapusta słodka 1 duża
sos pomidorowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z parowara...

mielone mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkami, koperkiem, pieprzem mielonym, kucharkiem, fasolą czerwoną suszoną, czosnkiem suszonym, suszoną papryką ostrą

iście kapusty wcześniej sparzone i usunięte zgrubienie głąba - na każdy liść nakładać dużą porcję farszu i ciasno zawijać liście

układać w parowarze i gotować z 30 - 40 minut

SOS: wodę 2 szklanki z obgotowanej kapusty wymieszać z sokiem pomidorowym 1 litr, zagotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, do smaku doprawić przyprawą w płynie.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.09.2014 21:41
Z parowaru jeszcze nie jadłam. Fajny pomysł.
molanka 01.09.2014 14:27
zdrowsza odmiana gołąbków
IwonaKa 01.09.2014 13:27
jeszcze nie jadłam z parowara,na pewno lżejsze i zdrowsze
w mojej kuchni 01.09.2014 13:17
brak edycji:... FARSZ TEN RÓWNIEŻ UŻYŁAM DO NADZIANIA PAPRYKI Z PAROWARA...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak