Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty z kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka młoda
ryż 300 g
pierś z kurczaka 800 g
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
bulion warzywny 300 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty z kurczakiem

Liście z młodej kapusty ściągamy i oparzamy po minucie we wrzątku - uwaga by się nie rozleciały.
Ryz gotujemy na miękko.
Piersi z kurczaka mielimy i podsmażamy doprawiając sola i pieprzem.
Mieszamy ryż z mięsem z kurczaka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W liście zawijajmy farsz, układamy gołąbki w rondlu jeden obok drugiego.
Podlewamy gołąbki bulionem, posypujemy przyprawą uniwersalna, zalewamy pomidorami krojonym z puszki i gotujemy przez około 40 minut pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.06.2015 07:52
bardzo dobre
Gracer 03.06.2015 07:45
Polecam kiedy kapusta jest młoda
Krzysztof15 03.06.2015 06:42
bardzo lubie
Joannasz3190 02.06.2015 22:42
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak