Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

ryż 2 woreczki
mięso mielone drobiowe 50 dag
margaryna 10 dag
cebula 1 sztuka

Dodatkowo

kapusta biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę sparzyć w dużej ilości osolonej wody i delikatnie zdjąć liść po liściu.
Krok 1 - Gołąbki z młodej kapusty  foto
2
Ryż ugotować i lekko przestudzić do ryżu dodać mielone mięso i cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na margarynie, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz kłaść na sparzonych liściach i zwijać małe gołąbki.
Krok 2 - Gołąbki z młodej kapusty  foto
3
Przygotowane gołąbki ułożyć ciasno w garnku i zalać do 3/4 wysokości osoloną wodą do garnka dosypać kilka ziaren czarnego pieprzu i gotować pod przykryciem do miękkości kapusty o tej porze roku gołąbki gotują się bardzo szybko.
Krok 3 - Gołąbki z młodej kapusty  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.06.2014 22:18
gołąbki wyglądają smakowicie
w mojej kuchni 24.05.2014 14:15
najlepsze teraz gołąbki
Alex_M 24.05.2014 14:13
lubię gołąbeczki :)
gosia56 24.05.2014 11:04
muszę takie zrobić ;)
Paolcia 24.05.2014 09:05
a jadł ktoś naleśniki zawijane w liść z winogrona??
Krzysztof15 24.05.2014 08:54
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak