Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z mięsem mielonym z indyka i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 g
ryż 200 g
rosół domowy 1/2 litra
kapusta biała 3 kg
przyprawa kucharek smak lata 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z mięsem mielonym z indyka i ryżem

Ugotować ryż na półtwardo.Z kapusty wykroić głąb i obgotować kapustę.Liście rozdzielić. Ściąć zgrubiałe nerwy liściowe. Cebulę zeszklić na oleju,wymieszać z mięsem mielonym z indyka i ryżem, doprawić do smaku przyprawą Kucharek Smak Lata i pieprzem. Farsz układać na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a nastepnie zwinąć w rulon. Zrobić 20 gołabków. Na blasze ułożyc pozostałe liście kapusty,na nich ułożyć ciasno gołąbki i zalać rosołem. Przykryć liśćmi kapusty. Dusić w temp. 180 stopni około 40 minut godz. Zwiększyć temp. do 200 stopni i dalej dusić około 1 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 23.04.2011 18:19
uwielbiam
MAR3STA 17.03.2011 16:28
uwielbiam gołąbki;)
bejciu24 16.03.2011 13:52
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak