Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 g
pierś z kaczki 500-600 g (ze skórą)
kapusta włoska 1 główka
estragon 1 łyżka
sos boloński 1 słoik
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim

Ryż gotujemy na sypko.
Filety mielimy razem ze skórą na średnich oczkach.
Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku.
Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Farsz układamy na brzegu każdego liścia i zawijamy.
Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos rozrabiamy ze 200 ml wody, zalewamy nim gołąbki.
Pieczemy 40-45 min pod przykryciem w temperaturze 220°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 14.07.2017 10:16
Super przepis :) Piszę się na taki obiad :)
Ania321 14.07.2017 00:30
smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak