Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
kapusta pekińska 1 główka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
jajko 2 sztuki

Porada

gołąbki bez ryżu są idealne na diecie (m.in. białkowej)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i warzywami

mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej,paprykę i cebulę drobno pokroić.wymieszać mięso z warzywami,jajkami i doprawić do smaku

z kapusty pekińskiej delikatnie zdjąć liście i sparzyć w lekko osolonej wodzie.zwijać farsz w liście kapusty,gołąbki ułożyć w brytfance podlać wodą lub bulionem i dusić na małym ogniu 45 minut.

podawać z dowolnym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.03.2015 08:44
muszą być wysmienite
Mietek z20 19.03.2015 15:00
Rewelacyjne :)
Ewelina1991 19.03.2015 14:26
pysznie wyglądają!!!
V_kuchareczka 19.03.2015 14:17
apetycznie się prezentują
Ali 19.03.2015 13:56
Wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak