Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z indyka
1 kg -
kapusta pekińska
1 główka -
marchew
2 sztuki -
pietruszka
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
papryka czerwona
1 sztuka -
sól do smaku
-
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku -
jajko
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Gołąbki z mięsem i warzywami
z kapusty pekińskiej delikatnie zdjąć liście i sparzyć w lekko osolonej wodzie.zwijać farsz w liście kapusty,gołąbki ułożyć w brytfance podlać wodą lub bulionem i dusić na małym ogniu 45 minut.
podawać z dowolnym sosem
gołąbki bez ryżu są idealne na diecie (m.in. białkowej)![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się