Gołąbki z mięsem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • kapusta pekińska

    1 główka
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej,paprykę i cebulę drobno pokroić.wymieszać mięso z warzywami,jajkami i doprawić do smaku

z kapusty pekińskiej delikatnie zdjąć liście i sparzyć w lekko osolonej wodzie.zwijać farsz w liście kapusty,gołąbki ułożyć w brytfance podlać wodą lub bulionem i dusić na małym ogniu 45 minut.

podawać z dowolnym sosem
Aleksandra/Olcia
gołąbki bez ryżu są idealne na diecie (m.in. białkowej)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.03.2015 08:44
muszą być wysmienite
Mietek z20 19.03.2015 15:00
Rewelacyjne :)
Ewelina1991 19.03.2015 14:26
pysznie wyglądają!!!
V_kuchareczka 19.03.2015 14:17
apetycznie się prezentują
Ali 19.03.2015 13:56
Wygląda smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat