Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso mielone wieprzowe 50 dag
pieczarki 50 dag
jajko 1 azt
cebula 2 szt
bulion 2 l
olej do smażenia 3-4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
masło 3-4 łyżki
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i pieczarkami

Z kapusty wykrawamy głąb i parzymy gorącą wodą i zdejmujemy pojedynczo liście. Pieczarki kroimy w kostkę, tak jak cebule. Podsmażamy razem na oleju i studzimy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pieczarki i dokładnie mieszamy. Farsz porcjami zawijamy w liście i układamy w garnku. Zalewamy bulionem i zagotowujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ok 50 min. Doprawiamy i dodajemy paprykę. Na koniec zagęszczamy sos mąką przesmażoną na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.12.2014 08:56
Lubię takie :-)
Wacław 19.12.2014 15:58
oj, lubimy takie gołabki :-)
adelajda 19.12.2014 14:29
Gołąbki to ja lubię :))
Bernadeta1 19.12.2014 13:35
uwielbiam gołąbki w każdej postaci
Kuchnia Marty 19.12.2014 12:54
pyszne gołąbki!
w mojej kuchni 18.12.2014 13:21
smaczne jedzonko jak dla mnie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak