Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt.
ryż 20 dag
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 0/5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem

Ugotować ryż na póltwardo.Z kapusty wykroić głąb i obgotować kapustę.Liście rozdzielić. Ściąć zgrubiałe nerwy liściowe. Cebulę zeszklić na oleju,wymieszać z mięsem i ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz układać na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a nastepnie zwinąć w rulon. Na blasze ułożyc pozostałe liście kapusty,na nich ułożyć ciasno gołąbki i zalać bulionem. Dusić w temp. 180 stopni około 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 11.03.2011 23:21
mniam, mniam
Jolanta_P-S 05.01.2011 18:31
Też tak myślę
bejciu24 05.01.2011 18:26
Fajne ma pani przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak