Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 3 saszetki
mięso mielone 750 gram
kurki 300 gram
grzyby suszone 1 garść
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
koper świeży 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól i pieprz

Porada

Gołąbki wspaniale smakuja polane sosem śmietanowo- koperkowym lub pomidorowym oraz pomidorkami koktajlowymi skropionymi oliwą

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kurkami

Kapustę sprawiamy jak na tradycyjne gołąbki. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym ryżem. Suszone grzyby moczymy i gotujemy. Kurki przesmażamy z cebulka na maśle. Dodajemy do ryżu z mięsę. Grzyby siekamy i również dodajemy do mięsa. Doprawiamy świeżym pieprzem, solę i ziołami. Farsz mieszamy, zawijamy gołąbki, kładąc po łyżce farszy na każdy liść. Gołąbki układamy w garnku i salewamy bulionem lub wodą. Dusimy około 1 godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak