Gołąbki z kiszonej kapusty

Gołąbki z kiszonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Liście kiszonej kapusty

  • mięso mielone

  • ryż

  • cebu;a

  • koncentrat pomidorowy

  • natka pietruszki

  • natka selera

  • koperek

  • ziele angielsie

  • masło

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gołąbki z kiszonej kapusty

Liście kapusty obgotować, ryż obgotowany zmieszać z mięsem i cebulą pokrojoną w kostkę, przyprawić. Zawijać w liście jak tradycyjne gołąbki. Masło rozpuścić z papryką, dodać natki i koperek. gołąbki układać na dnie garnka, na przemian z sosem. zalać wodą. dusić gdy będą miękkie dodać zasmażkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat