Gołąbki z kiszonej główki kapusty

Gołąbki z kiszonej główki kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta kiszona

    cała główka
  • marchew

    1 sztuka
  • passata pomidorowa

    500 ml

nadzienie

  • kasza jaglana

    100 gram przed ugotowaniem
  • mięso mielone

    700 gram
  • cebula biała

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka słodka wędzona

    1/4 łyżeczki
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki z kiszonej główki kapusty  foto
Kaszę jaglaną ugotować. Pozostawić do przestygnięcia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym z dodatkiem papryki i majeranku.

Do miski przełożyć najlepiej jeszcze ciepłą kaszę, dodać podsmażoną cebulę i mięso mielone.
Krok 2 - Gołąbki z kiszonej główki kapusty  foto
Dokładnie wymieszać i doprawić solą ziołową i pieprzem. Dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Gołąbki z kiszonej główki kapusty  foto
Z kiszonej główki zdejmować liście, odciąć grubszą część od głębia i nałożyć farsz.

Na dno garnka włożyć liść kiszonej kapusty, na niej startą na grubych oczkach marchewkę. Ułożyć zawinięte gołąbki, zalać sokiem pomidorowym. Gotować na maleńkim ogniu około godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat