Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kiszonej główki kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta kiszona cała główka
marchew 1 sztuka
passata pomidorowa 500 ml

nadzienie

kasza jaglana 100 gram przed ugotowaniem
mięso mielone 700 gram
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kiszonej główki kapusty

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować. Pozostawić do przestygnięcia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym z dodatkiem papryki i majeranku.

Do miski przełożyć najlepiej jeszcze ciepłą kaszę, dodać podsmażoną cebulę i mięso mielone.
Krok 1 - Gołąbki z kiszonej główki kapusty  foto
2
Dokładnie wymieszać i doprawić solą ziołową i pieprzem. Dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Gołąbki z kiszonej główki kapusty  foto
3
Z kiszonej główki zdejmować liście, odciąć grubszą część od głębia i nałożyć farsz.

Na dno garnka włożyć liść kiszonej kapusty, na niej startą na grubych oczkach marchewkę. Ułożyć zawinięte gołąbki, zalać sokiem pomidorowym. Gotować na maleńkim ogniu około godziny.
Krok 3 - Gołąbki z kiszonej główki kapusty  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak