Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszy jaglanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2 szklanki
suszone pomidory 1 słoiczek/270 gram
kapusta włoska 1 główka
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszy jaglanej

Wykonanie:
Kaszę ugotować w 1 litrze osolonej wody i pod koniec gotowania wymieszać z zmielonymi pomidorami i częścią oleju z pomidorów. Kaszę przestudzić, a w między czasie sparzyć liście kapusty, ścinając zgrubienia. Na liście nakładać kaszę formując gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Każdą warstwę również skropić olejem i upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 21.03.2016 09:07
Osobiście wole ryż, ale pomysł super.
Motorek 20.03.2016 18:47
fajny pomysł
halina17 20.03.2016 17:17
Pomysłowy farsz do gołąbków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak