Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszanką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1 szt,
kaszanka 1 kg,
cebula 2 szt,
olej 1 łyżka,
sól i pieprz do smaku,

dodatkowo;

ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszanką

Z kapusty wyciąć głąb, a w puste miejsce wlać łyżkę oleju, następnie obgotować w gorącej wodzie tak aby liście zmiękły. Miękkie liście rozdzielić jeden od drugiego. Ściąć twarde zgrubienia.

Kaszankę wyjąc z jelita włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną pokrojoną cebule wymieszać i lekko podsmażyć. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.

Liście kapusty napełniać farszem z kaszanki i zawijać gołąbki. Ułożyć ciasno w garnku wyłożonym liśćmi.

Podlać wywarem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny (najlepiej do miekkości gołąbków). W razie konieczności podlać wodą.

Podawać polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.09.2017 10:09
Nie robiłam jeszcze takich gołąbków, ale warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak