Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą perłową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 średnia główka
filet z kurczaka 1 szt
marchew 2 szt
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki
Chili w młynku
natka pietruszki
olej rzepakowy 2 łyżki
śmietana słodka 100 ml
mąka 1 łyżka
kasza jęczmienna 100 perłowa
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą perłową

Kroki postępowania

1
Kapustę sparzamy we wrzątku,zdejmujemy liście.

Kaszę (użyłam w saszetce) gotujemy w osolonej wodzie 20 minut,osączamy na sicie i pozostawiamy do wystygnięcia.

Filet z kurczaka gotujemy z dodatkiem warzyw,tak jak na rosół.
Krok 1 - Gołąbki z kaszą perłową foto
2
Ugotowany filet kroimy na drobne kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej,podsmażamy na rumiano drobno pokrojoną cebulę. Patelnię odstawiamy z ognia,dodajemy pokrojony filet,pokrojoną w kosteczkę ugotowaną marchewkę,kaszę i posiekaną natkę pietruszki,doprawiamy do smaku solą,pieprzem,curry i chili.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą perłową foto
3
Farszem napełniamy liście kapusty,zawijamy gołąbki. Gołąbki układamy w garnku,zalewamy rosołem od gotowania mięsa,gotujemy 20 minut na małym ogniu.
Krok 3 - Gołąbki z kaszą perłową foto
4
Ugotowane gołąbki wykładamy na półmisek. Rosół zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką. Sosem polewamy gołąbki.
Krok 4 - Gołąbki z kaszą perłową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 09.01.2014 21:49
Ciekawe do zrobienia
kasienka23 09.01.2014 18:14
pyszne gołąbki!
Adamorek 09.01.2014 16:29
ciekawa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak