Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą pęczak

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kasza pęczak 150 g
mięso mielone 600 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą pęczak

Kapustę oczyścić ,wykroić głąb i sparzyć we wrzącej wodzie.Wystudzić i z liści skroić twardą część od podstawy.
Kaszę ugotować i wystudzić.Dodać do kaszy mięso mielone,startą lub pokrojoną drobniutko cebulę i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Porcję mięsa nakładać na każdy liść i ciasno zwinąć gołąbka
Każdego gołąbka podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni z obu stron i przekładać na blaszkę lub naczynia żaroodpornego_na dno naczynia ułozyć liście kapusty.Wszystkie gołąbki w naczyniu zalać wodą lub bulionem ,przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika na ok 1,5 godz w temp 170st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.06.2015 20:31
uwielbiam gołąbki w każdej postaci
w mojej kuchni 03.06.2015 16:45
pyszne danie obiadowe
magda1976 03.06.2015 15:50
Właśnie zabieram się do robienia gołąbków!
magdziorka6 03.06.2015 13:07
oj zjadłabym mniam
pajbek 03.06.2015 12:41
Coś dla mnie :-)
Luki 03.06.2015 11:31
Lubię każde gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak