Gołąbki z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • łopatka wieprzowa

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • kasza jęczmienna

    1 saszetka
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto
Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na oliwie. Kaszę gotujemy według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Mięso razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Do masy mięsnej dodajemy jajko, ugotowaną kaszę oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto
Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie. Zdejmujemy liście. Na liść nakładamy porcję farszu mięsnego. Zwijamy tworząc kopertę.
Krok 3 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto
Gołąbki układamy w szerokim naczyniu, podlewamy wywarem spod gotowania mięsa.
Krok 4 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto
Dusimy na małym ogniu do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 16.06.2014 22:31
takich jeszcze nie jadłam :)
Ela15 12.03.2014 11:33
fajny pomysł
RenataZ-et 27.02.2014 21:37
idealne do sosu pomidorowego
kate.500 25.02.2014 19:59
pyszne golabki
olkaaa 01.02.2014 10:27
już dawno nie robiłam
caralajna 31.01.2014 18:21
smaczne, lubię je z sosem pomidorowym :)
Alex_M 25.01.2014 12:22
dobre gołąbeczki
ONY_za_kare 23.01.2014 15:59
super gołąbki!
EmciaPichci 22.01.2014 10:07
dawno nie jadłam :)
Paolcia 21.01.2014 20:01
bardzo apetycznie wygląda ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat