Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą jęczmienną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
łopatka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 szt
kasza jęczmienna 1 saszetka
jajko 1 szt
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na oliwie. Kaszę gotujemy według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Mięso razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Do masy mięsnej dodajemy jajko, ugotowaną kaszę oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto
2
Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie. Zdejmujemy liście. Na liść nakładamy porcję farszu mięsnego. Zwijamy tworząc kopertę.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto
3
Gołąbki układamy w szerokim naczyniu, podlewamy wywarem spod gotowania mięsa.
Krok 3 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto
4
Dusimy na małym ogniu do miękkości.
Krok 4 - Gołąbki z kaszą jęczmienną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.06.2014 22:31
takich jeszcze nie jadłam :)
Ela15 12.03.2014 11:33
fajny pomysł
RenataZ-et 27.02.2014 21:37
idealne do sosu pomidorowego
kate.500 25.02.2014 19:59
pyszne golabki
olkaaa 01.02.2014 10:27
już dawno nie robiłam
caralajna 31.01.2014 18:21
smaczne, lubię je z sosem pomidorowym :)
Alex_M 25.01.2014 12:22
dobre gołąbeczki
ONY_za_kare 23.01.2014 15:59
super gołąbki!
EmciaPichci 22.01.2014 10:07
dawno nie jadłam :)
Paolcia 21.01.2014 20:01
bardzo apetycznie wygląda ;)
Janina 21.01.2014 19:52
Świetne, zawsze robię gołąbki z dodatkiem kaszy do ryżu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak