Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą i mięsem w kapuście włoskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dkg
kasza jęczmienna 10 dkg
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
kapusta włoska
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą i mięsem w kapuście włoskiej

Mięso dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Ostudzić, zmielić w maszynce do mięsa. Kaszę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Ostudzoną dodać do mięsa. Cebulkę posiekać i zrumienić na oliwie. Wraz z tłuszczem dodać do mięsa. Posolić, oprószyć pieprzem, wyrobić jednolitą masę. Kapustę obgotować w osolonej wodzie. Z liści wyciąć twardy głąb. Na każdym liściu układamy część farszu mięsnego. Zwijamy gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.12.2013 00:12
też robię gołąbki w kapuście włoskiej, ale z kaszą jeszcze nie
ONY_za_kare 24.11.2013 10:31
smaczne gołąbeczki
PIOTR11 11.10.2013 15:27
smaczne lubię takie
caralajna 02.04.2013 07:54
fajny przepis
IlonaAlbertos 25.02.2013 21:52
Wyglądają wspaniale.
reniatka 22.02.2013 11:17
smaczne
pajbek 21.02.2013 15:19
Uwielbiam gołąbki :-)
ben-ka 15.02.2013 10:15
mnie by smakowały,lubię gołąbki.
mirosława4 03.02.2013 21:15
smaczne
romanrafal
romanrafal 03.02.2013 10:03
smaczne
caralajna 03.02.2013 08:12
fajne
Krystyna32 03.02.2013 07:42
pycha
Iwusia 02.02.2013 17:40
smakowite
Alex_M 02.02.2013 11:17
pyszne!
mela25 02.02.2013 10:38
ciekawy pomysł
barbara11561 01.02.2013 14:40
świetne
eMMe 01.02.2013 11:53
uwielbiam gołąbki:)
eMMe 01.02.2013 11:53
uwielbiam gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak