Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SOS POMIDOROWY

marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
śmietana 1 kubek mały
mąka 2 łyżki
sól i pieprz wg uznania
woda 1 i 1/2 l
kości wieprzowe 1 kawałek

GOŁĄBKI+ FARSZ

kasza jęczmienna 4 woreczki
mięso wieprzowe 1 kg
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
sól i pieprz wg uznania
kostka rosołowa 1 sztuka
kapusta włoska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej

Kroki postępowania

1
GOŁĄBKI: Na kostce ugotować kaszę na miękko.
Krok 1 - Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej foto
2
Mięso ugotować osobno i zmielić przez maszynkę. Połączyć mięso z kaszą i podsmażoną cebulką, przyprawić solą i pieprzem- odstawić.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej foto
3
SOS: Cebulę podsmażyć, do wody włożyć kość, dodać cebulę oraz marchew, odrobinę soli i gotować około 15-20 min. Później dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwile pogotować. Śmietanę roztrzepać z mąką, zalać wywar, zagotować i odstawić. Przyprawić według uznania.
Krok 3 - Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej foto
4
Z kapusty wykroić głębia gotować co chwilę ściągać ugotowane liście.
Krok 4 - Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej foto
5
Wycinać grube zgrubienia na liściach, nakładać farsz z mięsa i zwijać.
Krok 5 - Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej foto
6
Gołąbki delikatnie opiekamy na tłuszczu z obu stron, wykładamy na talerz zalewamy sosem.
Krok 6 - Gołąbki z kaszą i mięsem na kapuście włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak