Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
ryż 1 szklanka
kasza jęczmienna 2 szklanki
grzyby suszone 2 garści
mięso mielone 30 dag
cebula 2 sztuki
bulion warzywny
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą i grzybami

Kroki postępowania

1
Ryż, kaszę zalewamy bulionem, gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy, odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa. Do ugotowanych kasz dodajemy grzyby, surowe mięso.
Krok 1 - Gołąbki z kaszą i grzybami foto
2
Cebulę siekamy, podsmażamy na tłuszczu i dodajemy do farszu.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą i grzybami foto
3
Farsz doprawiamy do smaku, mieszamy.
Krok 3 - Gołąbki z kaszą i grzybami foto
4
Kapustę gotujemy, zdejmujemy ostrążnie liście i obwijamy w nie farsz. Gołąbki układamy ciasto w naczyniu żaroodpornym, wierzch polewamy ketchupem i zapiekamy. Smacznego :)
Krok 4 - Gołąbki z kaszą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 05.12.2012 09:32
super
Laila2786 05.12.2012 08:56
muszę wypróbować
Wiesława1 05.12.2012 08:03
ciekawe
Beata61 05.12.2012 07:52
robię trochę podobnie, pycha :)
Adamorek 05.12.2012 00:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak