Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczanąi grzybami leśnymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kasza gryczana 300 gram
jajko 1 sztuka
cebula 2 sztuki
grzyby leśne 100 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczanąi grzybami leśnymi

Kroki postępowania

1
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 min, po czym wyjmujemy i siekamy je na kawałki podsmażamy na patelni wraz z wcześniej posiekaną cebulką. W między czasie gotujemy kaszę zgodnie z opisem na opakowaniu
Krok 1 - Gołąbki z kaszą gryczanąi grzybami leśnymi foto
2
Główkę kapusty wrzucamy do dużego garnka z wodą oraz dodatkiem vegety. Gotujemy i systematycznie wyjmujemy ugotowane liście
Krok 2 - Gołąbki z kaszą gryczanąi grzybami leśnymi foto
3
Kaszę mieszamy z podsmażonymi grzybkami oraz cebulką. Do całości wbijamy jajko i mieszamy łyżką.
Krok 3 - Gołąbki z kaszą gryczanąi grzybami leśnymi foto
4
Nakładamy farsz na liście i zawijamy całość układamy w garnku wcześniej wyścielonym pozostałymi liśćmi których nie wykorzystamy aby nasze gołąbki nie przywarły do garnka. Gotujemy na małym ogniu około 30 min
Krok 4 - Gołąbki z kaszą gryczanąi grzybami leśnymi foto
5
Gotowe gołąbki podajemy z ulubionym sosem w naszym przypadku podaliśmy je z sosem grzybowym. Życzymy smacznego !!!
Krok 5 - Gołąbki z kaszą gryczanąi grzybami leśnymi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak