Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem

4.9
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Przepis na gołąbki z kaszą gryczaną i serem białym. Wersja bezmięsna, lekka i smaczna. 

Składniki:

kapusta włoska
7 liści
kasza gryczana
150 gramów
twaróg
200 gramów
Sól kamienna spożywcza jodowana
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
2-3 sztuki
Sklep Prymat
bulion warzywny Kucharek
1 kostka
por
1 liść
jajko
2 sztuki
koperek świeży
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem

Gołąbki z kaszą gryczaną i serem białym, doprawiamy solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Te gołąbki podaj z dowolnym sosem lub polane rozpuszczonym masłem.

Kroki postępowania

1

1. W garnuszku ugotuj kaszę gryczaną  (ok.10 minut).
2. Ostudzoną kaszę wymieszaj z twarogiem, 2 jajkami.
3. Dopraw pieprzem, solą i koperkiem.
4. W drugim garnku sparz 7 liści kapusty włoskiej i jeden liść pora (potem pokrój na 7 długich "nitek").

Krok 1 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto
2
1. Na sparzone liście nałóż odpowiednią ilość farszu i ciasno zwiń.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto
3
1. Uformowane gołąbki przewiąż "porową nitką".
Krok 3 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto
4
1. Na dnie patelni/garnka ułóż liście kapusty, a na nich gołąbki.
2. Podlej bulionem, dorzuć liście laurowe i ziele angielskie.
3. Gotuj, na małym ogniu, przez 40 minut.

SMACZNEGO!
Krok 4 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto

Zobacz przepisy na różne rodzaje gołąbków: z mięsem, pieczarkami, z kaszą pęczak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 16.11.2012 21:45
pycha
Poison1988 16.11.2012 19:35
brzmi smakowicie chociaż jeszcze takich nie jadłam.
ilka_86 16.11.2012 19:16
pyszne te Twoje gołąbki
AURELKA 16.11.2012 19:11
rewelacja
Kuchareczka2 16.11.2012 18:56
takich nie jadłam , muszą byc wysmienite
pajbek 16.11.2012 18:49
Fajny przepis, a zapewne bardzo pyszne te gołąbki :-)
Barbara/zuza22_85 16.11.2012 18:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak